Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Lenovo specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Mijn Lenovo-IBM Accu wordt erg heet/ warm hoe kan dat?

Een veel voorkomend probleem; een te warme of hete Lenovo-IBM accu/ batterij. Erg vervelend wanneer u uw Lenovo-IBM laptop op schoot heeft liggen, maar ook onprettig wanneer er veel hitte vrijkomt tijdens het gebruik omdat dit vaak resulteert in een korte accuduur.

Oorzaak 1: Verkeerd gebruik

Houdt u uw Lenovo-IBM vaak op schoot, op een kleed of op een dekbed wanneer u uw Lenovo-IBM gebruikt? Door de onderzijde van uw Lenovo-IBM te blokkeren voorkomt u dat de laptop zijn koeling krijgt. Het is normaal dat een laptop warm wordt tijdens gebruik, maar de CPU koeler dient deze warme lucht af te voeren. Dit gebeurt meestal aan de onderzijde van uw Lenovo-IBM laptop. Wanneer u deze ventilatieroosters blokkeert kan de warme lucht niet vrijkomen.

Korte gebruiksduur Lenovo-IBM accu/ batterij

Dit resulteert in extreme hoge temperaturen, met als gevolg dat uw Lenovo-IBM accu/ batterij sneller leegloopt. Uw Lenovo-IBM accu/ batterij loopt sneller leeg omdat de CPU koeler/ fan constant aan de gang wordt gehouden. En dat kost erg veel energie.

Verhoogde kans op slijtage van uw Lenovo-IBM accu/ batterij

Dat uw Lenovo-IBM accu/ batterij snel leegloopt is op zich niet zo’n groot probleem. Wat wel een groot probleem is, is dat warmte/ hitte en accu’s niet samen gaan. Door de warmte slijten de interne cellen velen malen sneller.

Oorzaak 2: Interne stofvorming

Ook kan stof ervoor zorgen dat de ventilatie roosters van uw Lenovo-IBM laptop worden geblokkeerd. Hierdoor zal ook warmte niet goed afgevoerd kunnen worden. Met als gevolg dat de koeler/ fan vaker moet aanslaan. En koelers vragen doorgaans erg veel energie van de accu/ batterij. Voorkom dus dat stof zich zal nestelen in uw Lenovo-IBM laptop. Gebruik de laptop in een stofvrije werkomgeving. En maak uw Lenovo-IBM laptop van tijd tot tijd van binnen schoon.

Oorzaak 3: Inefficiënt gebruik

Wanneer u constant zware programma’s op uw Lenovo-IBM laptop aan het draaien bent, zal dit veel rekenkracht vragen van uw processor.
Sluit daarom zoveel mogelijk onnodige programma’s af die op de achtergrond draaien, maar welke u niet gebruikt. U zult verbaasd zijn hoeveel programma’s er openstaan welke u niet gebruikt.

Hier gaat de regel op: hoe minder programma’s u heeft openstaan > hoe minder uw processor aan het rekenen is > hoe minder vaak de koeler uw processor dient te koelen > hoe minder energie er uit uw Lenovo-IBM accu/ batterij verloren gaat.

Oorzaak 4: Verouderde software

Zorg dat u gebruik maakt van de laatste software versies. Verouderde software zorgt ervoor dat er meer rekenkracht vereist is dan feitelijk nodig. Updates zorgen ervoor dat uw Lenovo-IBM zuiniger met zijn energie omspringt. Zorg er dus voor dat u de software van uw Lenovo-IBM voorziet van de nieuwste software versies.