Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Lenovo specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Kan ik ook een oplader van een andere laptop aansluiten?

Uw Lenovo-IBM oplader/ adapter kapot en wilt u een oplader/ adapter van een andere laptop aansluiten? Let op; dit kan slechts in enkele gevallen. Gebruik van een verkeerde oplader/ adapter kan leiden tot problemen met uw Lenovo-IBM laptop.

Wanneer de plug/ connector past...

Past de connector of stekker gewoon in uw Lenovo-IBM laptop? Dat is nog geen garantie dat de oplader ook geschikt is voor uw laptop. Controleer daarom even de volgende punten om problemen met uw Lenovo-IBM laptop te voorkomen.

Check 1: Voltage

Check de voltage (V) met uw oude/ originele Lenovo-IBM oplader/ adapter

De voltage dient gelijkt te zijn aan uw oude originele Lenovo-IBM oplader. Bijvoorbeeld: 19V.

Check 2: Amperage

De amperage (A) van de nieuwe te gebruiken oplader/ adapter mag niet lager zijn dan uw oude/ originele Lenovo-IBM oplader. Dit mag echter wel hoger zijn. Uw Lenovo-IBM laptop zal namelijk nooit meer stroom tot zich nemen dan deze nodig heeft.

Check 3: check de warmte

Houd bij gebruik de warmte van de adapter/ oplader in de gaten. Uw oplader mag best warm worden, maar niet constant heet zijn. Wanneer uw Lenovo-IBM accu/ batterij bijvoorbeeld helemaal leeg is, zal dat veel laadkracht van de oplader/ adapter vragen. Dit kan de temperatuur doen verhogen. Bij een halfvolle Lenovo-IBM accu/ batterij dient de temperatuur echter wel weer te dalen. Als dit niet het geval is dan heeft u hoogstwaarschijnlijk niet de juiste oplader/ adapter voor uw Lenovo of IBM laptop.


Neem contact met ons op

Twijfelt u of u de juiste oplader/ adapter voor uw Lenovo/ IBM gebruikt? Kijk even op de pagina: Welke Lenovo-IBM oplader/ adapter heb ik nodig? of neem even contact met ons op. Wij helpen u graag verder in de zoektocht naar de juiste Lenovo-IBM oplader/ adapter.